Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Royal Hali Gaziantep

Πολεμιστής του Ισλάμ. Ο Γιούρι Ζντοβτς κοουτσάρει την ομάδα - έκπληξη του τουρκικού πρωταθλήματος Royal Hali Gaziantep και έχει επιτύχει δύο θανάσιμα χτυπήματα: ένα στην Εφές του Ντούσαν Ιβκοβιτς και ένα στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς, μέσα μάλιστα στην Πόλη. Τιμούν απόλυτα την ονομασία της "πόλης των βετεράνων πολεμιστών" ο Σλοβένος κοουτς και οι υπόλοιποι στρατιώτες του, μεταξύ των οποίων και οι γνωστοί βετεράνοι Ερλ Κάλογουει και Ντόμεν Λόρμπεκ. Βέβαια τα βάζουν κυρίως με Τούρκους, πράγμα που δεν είναι σωστό, όπως και το "Eλληνας να τουφεκάει Ελληνα". 



Η ομάδα δεν έχει στο μπάσκετ πλούσια ιστορία. Ιδρύθηκε μόλις το 2007 (η ποδοσφαιρική πάει πίσω στο 1969) και οι νίκες αυτές είναι πιθανώς ο,τι πιο αξιόλογο έχει πετύχει, περαν της μεταγραφής του Τζοι Ντορσει το 2012. Δεν είναι εύκολο να είσαι επιτυχημένος στα βάθη της Ανατολίας, δίπλα μάλιστα στα Συριακά σύνορα.

Aπό την άλλη, ο σύλλογος έχει γερό χορηγό, τη βιομηχανία χαλιών Royal Hali, η οποία έχει βάλει το όνομα της μπροστά από αυτό του κλαμπ. Παράλληλα, εχει "δανείσει" στη φανέλα της ομάδας τα χρώματα της, το κίτρινο και το μωβ, διαφοροποιώντας την από την αντίστοιχη του ποδοσφαίρου. Η εταιρεία πάει πολύ καλά και έχει λεφτά για ξόδεμα. Βλέποντας τη διαφημιστική της εκστρατεία, εύλογα αναρωτιέται κανείς το γιατί. 


Nτάξ, είναι αντιμικροβιακά αλλά και πάλι...

Γενικώς, η συγκεκριμένη τούρκικη επαρχία δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, αλλά και πάλι έχει να υπερηφανεύεται για έστω δύο πράγματα. Πρώτον, για την πατρότητα του διάσημου τουρκικό σνακ λαχματζούν, δηλαδή της λεπτής πίτας στρωμενη με κιμά, ντομάτα και κάθε λογής μυρωδικά. Οταν η γιαγια μου μας έφτιαχνε τέτοια, στο σπίτι ήταν η καλύτερη μας. Τους αλλάζαμε κυριολεκτικά τα φώτα προσθέτοντας πάντα το απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις γιαούρτι. Δεύτερον για τα φυστίκια της περιοχής, τα οποία έχουν την όψη που βλέπετε.

Πριν προλάβετε να διαμαρτυρηθείτε πως αυτά είναι φυστίκια Αιγίνης, να σας πω πως δεν χρειάζεται να είμαστε ρατσιστές με τα φυστίκια. Αντίστοιχα, ένας κάτοικος του Γκαζιαντέπ θα μπορούσε να ισχυριστεί ερχόμενος στην Αιγινα πως αυτά είναι φυστίκια Antep, όπως συνήθως ονομάζονται τα φιστίκια του Γκαζιαντέπ κρατώντας την ονομασία συντομογραφίας της περιοχής. Μπέρδεμα, το οποίο θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερο αν ο εν λόγω κάτοικος ήταν μέλος της εταιρείας WhyNut, η οποία εισαγει τα εν λόγω φυστίκια στο Ηνωμένο Βασίλειο και φροντίζει να διαθέτει τον κατάλληλο χάρτη ωστε όλοι να ξέρουμε από πού προέρχονται. 


Κοντά σε τόπο πραγματικού μαρτυρίου, η πόλη των βετεράνων πολεμιστών (Gaziantep) έχει πληθυσμό περίπου 1.400.000 κατοίκους, εκ των οποίων το 10% είναι Συριοι. Οταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ερντογάν ανακοίνωσε μια προσφυγική πολιτική "ανοιχτών συνόρων" σε ο,τι αφορά τους πληγέντες από τον Συριακό εμφύλιο, χιλιάδες πρόσφυγες από τη γειτονική χώρα κατέφυγαν στο Γκάζιαντεπ, με αποτέλεσμα η κατάσταση στην πόλη να γίνει έκρυθμη και να εκδηλωθούν συρράξεις. Η τουρκική κυβέρνηση πήρε φυσικά τα απαραίτητα μέτρα και έστειλε τους φτωχοδιάβολους εισβολείς στον αγύριστο, δηλαδή στα στρατόπεδα φιλοξενίας πλησίον των συνόρων. Εχουν και οι γείτονες τέτοια και εκεί ζούνε αυτή τη στιγμή περίπου 280,000 Συριοι. 

Πηγές:

http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2014/Aug-15/267388-turkey-calls-for-help-with-syria-refugees-as-tensions-rise.ashx#axzz3HEovFu7o
http://www.turkeyforyou.com/turkey_gaziantep_food
http://www.gaziantepbasketbol.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου